در « تهران ما » زندگی شیرین است

« بعد از مدتی پراکنده گویی و گاه نویسی ! موضوع این وبلاگ با مسائل شهری و اجتماعی عجین شده است »

در « تهران ما » زندگی شیرین است

« بعد از مدتی پراکنده گویی و گاه نویسی ! موضوع این وبلاگ با مسائل شهری و اجتماعی عجین شده است »

استفاده از تکنولوژی نوین در بهسازی نماد تهران

  

شهرنوشت ( چکاوک ابراهیمی ) : تکنولوژی نوینی کامپوزیت را جایگزین جداول بتنی در میدان آزادی می‌کند. برای نخستین بار در کشور، جداول دو کیلومتر رینگ بیرونی این میدان که بیش از 40درصد از آمار سفرهای برون شهری تهران را عهده دار است، به شکل شب رنگ و انعطاف پذیر ایمنی تردد خودروها را تامین می‌کنند.

تا پیش از ورود این تکنولوژی نوین، جداول حریم میدان آزادی، بتنی بوده‌اند؛ اما با اجرای این عملیات بهسازی، تمام جداول انعطاف‌پذیر شده و قابلیت دارند در شب، نور خودروهای عبوری را منعکس کرده و مانند المان‌های هشداری شب رنگ عمل کنند.

پیمان عباسی، معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه 9 با بیان این که عملیات نوین سازی جداول حریم میدان آزادی با استفاده از تکنولوژی خاصی نوسازی و بهسازی شده و تا پایان نیمه نخست سال جاری به اتمام می‌رسد، می‌گوید: نام این جدول‌ها که از جنس فایبرگلاس هستند، کامپوزیت است و عمر مفید این جداول جدید که انعطاف‌پذیر هم هستند، سه برابر جدول‌های بتنی است. وزنشان بسیار کم بوده، قابلیت ترمیم دارند و ذاتاً به دلیل شفاف بودن جنس‌شان، رنگ پذیرند. همچنین به دلیل این که این جدول‌ها قابلیت این را دارند که به صورت جدول تو خالی ساخته شوند، برای نصب تاسیسات شهری بسیار مناسب هستند. این بدین معنا است که در ظاهر جدول هستند؛ اما قابیلت این را دارند که از داخل‌شان، لوله‌های آب، کابل کشی‌های برق و دیگر تاسیسات شهری عبور کند.

وی، می‌افزاید: مهم‌ترین خاصیتی که جدول‌های کامپوزیت را از جدول‌های بتنی متمایز می‌کند، قابلیت تشعشع نور خودروهای عبوری در شب است. این جدول‌ها از آنجایی که رنگ پذیرند و می‌توانند نور را منعکس کنند، مانند المان‌های هشداری و رنگی عمل می‌کنند و ایمنی مورد نیاز معابر را تامین می‌کنند.

بدون شک یکی از مشکلاتی که همواره بار مضاعفی بر دوش مدیران اجرایی در سطح شهر تهران می‌گذارد، کوتاهی عمر مفید جداول بتنی است. جدول‌های بتنی با کوچک‌ترین ضربه‌ای آسیب می‌بینند و به اصلاح دچار لب پریدگی می‌شوند. مشکلی که هم بر ایمنی عبور و مرور تاثیرگذار است و هم از سطح کیفی منظر شهری می‌کاهد. مشکلات رنگ آمیزی مجدد این ابزار ایمن‌ساز تردد نیز به خصوص با توجه به آلودگی هوا در اطراف میادین اصلی به خصوص آزادی، همواره دردسرساز است.

با ورود این تکنولوژی جدید که هم به شکل جدول تعبیه می‌شود و هم در قالب روکش جداول، این فرصت به مدیران شهری دست می‌دهد که سطح کیفیت جداول حاشیه خیابان‌ها افزایش یابد تا در آینده هرگز شاهد لب پریدگی و بی‌رنگی جدول‌ها نباشیم. 

 

ویژگی های تکنولوژی:

معاون فنی و عمران شهرداری منطقه 9 با اشاره به این که عملکرد جدول کامپوزیت در چهار ماه گذشته به صورت شبانه روزی آزمایش شده، می‌گوید: کیفیت و استقامت جدول کامپوزیت توسط کارشناسان عمرانی به صورت شبانه روزی در بلوار استاد معین سنجیده شده است. این جدول به صورت نهر روسی، دو جدول ایستاده که آب از میانش عبور می‌کند، درعرض یک خیابان 10 متری نصب شد تا کاربری‌اش در زیر فشار ترافیکی سنجیده شود. این بدین معنا است که شهرداری منطقه 9 پبش از نصب جدول‌های کامپوزیت در حریم میدان آزادی، با عبور و مرور لحظه به لحظه خودروها، مقاومت فشاری این جدول را به صورت واقعی و محیطی تست کرده و به دلیل بازدهی مناسب، دو کیلومتر جداول حریم این میدان آزادی کلان شهر تهران را بازسازی و با روکش انعطاف‌پذیر می‌پوشاند.

این نکته مهم ناگفته نماند که جدول‌های کامپوزیت به دلیل بالا بودن سطح کیفیت و بهره‌بری از یک سو و قابل بازیافت بودن از سویی دیگر می‌تواند با نوع قدیمی جدول‌های بتنی رقابت کند و به طور حتم برنده شود؛ چرا که عمر مفید جدول های بتنی کمتر از سه سال است و پس از تخریب نیز قابل استفاده نیستند؛ اما جدول‌های کامپوزیت پس از تخریب قابل بازیافتند و از آنجایی که ضد محیط زیست نیستند، به چرخه زیست باز می‌گردند.

عباسی مشکل دیگر جدول‌های بتنی را سرعت تغییر بسیار زیاد طرح‌های مدیریت حمل و نقل شهری می‌داند و می‌گوید: با توجه به این که مسیر تردد در معابر اصلی و فرعی شهر تهران با توجه و استناد به نظرات کارشناسان معاونت حمل و نقل و ترافیک به سرعت اصلاح و تغییر می‌کنند، در نتیجه جدول‌های بتنی با هر تغییر و جابه‌جایی آسیب دیده و دچار لب پریدگی و گاهی اوقات شکستگی می‌شوند؛ اما جدول‌های کامپوزیت این قابلیت را دارند که در هر اصلاح هندسی بدون کوچک‌ترین آسیبی، جابه‌جا شده و دوباره نصب شوند.

از آنجایی که لب پریدگی‌های جداول میدان آزدای به دلیل بالا بودن شمار عبور و مرور روزانه و شبانه کمتر از یک ماه ظاهر می‌شوند، جدول کامپوزیت را به صورت روکش جداول بتنی استفاده می‌کنیم. یعنی تمام دو کیلومتر جداول حریم میدان آزادی نخست در یک عملیات وسیع، بهسازی شده  تا تمام آثار لب پریدگی و بی‌رنگی‌ها از بین برود و سپس یک ورق نازک از جدول کامپوزیت که آرم شهرداری منطقه 9 نیز در آن حک شده، سطح قائم و افقی جدول های بتنی را می‌پوشاند. 


پیش به سوی جامعه ایمن

نیل به اهداف جامعه ایمن در کلان شهر تهران به دغدغه مدیران شهری بدل شده به خصوص در منطقه 9 شهرداری تهران که یکی از نقاطی است که به ذات خطرساز است. اهمیت ایمن سازی عبور و مرور در میدان آزادی تنها متوجه مدیران شهری منطقه 9 نیست؛ بلکه موضوعی فرا منطقه‌ای است. درست است که هزینه ساخت جداول کامپوزیتی نسیت به جدول‌های بتنی کمی بیشتر است؛ اما از آنجایی که عمر مفید جدول‌های انعطاف‌پذیر حداقل سه برابر جدول‌های بتنی بوده، 15 سال گارانتی داشته و هزینه‌های نگهداری‌شان نسبت به جدول‌های معمولی بسیار کمتر است، در نتیجه بهترین و مناسب‌ترین گزینه مدیران شهری برای افزایش سطح کیفی المان‌های شهری و تامین ایمنی عبور و مرور در معابر کلان شهر تهران است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد