در « تهران ما » زندگی شیرین است

« بعد از مدتی پراکنده گویی و گاه نویسی ! موضوع این وبلاگ با مسائل شهری و اجتماعی عجین شده است »

در « تهران ما » زندگی شیرین است

« بعد از مدتی پراکنده گویی و گاه نویسی ! موضوع این وبلاگ با مسائل شهری و اجتماعی عجین شده است »

روز خبرنگار

۱7 مرداد 1377، محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی مستقر در مزار شریف افغانستان، به همراه 8 نفر از کارکنان سرکنسولگری ایران در این شهر توسط عوامل گروه طالبان به شهادت رسیدند. این 9نفر عبارت بودند از:

1ـ ناصر ریگی سرپرست
2ـ مجید نوری تبارکی مسئول امور مالی
3ـ محمدناصر ناصری کارشناس امور فرهنگی
4ـ کریم حیدریان کارشناس امور کنسولی‌
5ـ محمدعلی قیاسی کارشناس امور کنسولی
6ـ رشید پاریاوفلاح کارشناس امور کنسولی
7ـ نورالله نوروزی کارشناس امور کنسولی
8ـ حیدرعلی باقری کارمند فنی
9ـ محمودصارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی
تا مدتها از سرنوشت این 9 نفر گزارشی منتشر نشد، تا این که اجساد آنان در یک گور جمعی در خرابه‌های پشت کنسولگری به دست آمد. پیکر آنان 22 شهریور 1377 به تهران منتقل شد و به خاک سپرده شد.
در میان این 9 شهید تنها محمود صارمی به سرکنسولگری ایران وابستگی سازمانی نداشت‌.
صارمی در 1337 در شهرستان بروجرد به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در بروجرد گذراند و پس از اخذ دیپلم‌، در رشته جغرافیای انسانی دانشگاه تهران پذیرفته شد. و چند سال بعد مدرک کارشناسی گرفت. وی در 1371ش. به سمت کارشناس متون خبری به استخدام خبرگزاری جمهوری اسلامی درآمد.
صارمی، همزمان با کار در خبرگزاری به تحصیل ادامه داد و در 1373ش. کارشناسی ارشد رشته جغرافیایی انسانی با گرایش روستایی از دانشگاه شهید بهشتی گرفت.
محمود صارمی 13 ماه نیز را در جبهه‌های جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در کسوت بسیج حضور یافته بود. وی از دی 1375 سرپرست نمایندگی خبرگزاری جمهوری اسلامی در کابل شد و تا زمان شهادتش به دست عوامل گروه طالبان، خبرنگار صحنه‌های بحرانی جنگ افغانستان بود.
شورای فرهنگ عمومی کشور در اولین سالگرد این واقعه، روز 17 مرداد را به پاس قدردانی از مقام و حرفه صارمی «روز خبرنگار» نامید.

نظرات 5 + ارسال نظر
ن.ن یکشنبه 18 مرداد‌ماه سال 1388 ساعت 09:46 http://www.akharindidar.blogfa.com

برادر خوبم به پاس همه حمایت هایت ازت سپاسگزارم ... نمی دونم می تونم جبران کنم یا نه ؟؟ بازم به خاطر همه چی ممنون حقا که جایگاه ریاست حق مسلم تو است ... موفق باشی همیشه و از خداوند سربلندی و افتخار را برایت آرزومندم ...

[ بدون نام ] یکشنبه 18 مرداد‌ماه سال 1388 ساعت 22:25

روز خبرنگار یا چشم وهم چشمی مزمن؟!
نصب تابلوهای متعدد از یک خبرنگار جوان شبکه خبر در سطح خیابان های شمالی و مرکزی تهران، به خلاف روحیه جمعی تقدیر و تشکر از شهدای اصحاب رسانه، ویروس بدی است که این روزها تنها باعث دلخوری خانواده های بسیاری از خبرنگاران و شهدای اصحاب رسانه کشورمان شده است
آینده سرویس فرهنگی و هنری، هفدهم مرداد 1377 محمود صارمی نماینده خبری کشورمان به همراه دیپلمات های ایرانی حاضر در افغانستان با حمله نیروهای طالبان به شهادت رسیدند تا این روز به عنوان روز خبرنگار در ایران نامگذاری شود.

از سال 77 به بعد رسم گرامیداشت روز خبرنگار در ایران به سنتی فرهنگی تبدیل شد تا در این روز از پرتلاش ترین عناصر خبری جامعه و فعالان در یکی از سخت ترین شغل‌های جهان تقدیر و تشکر به عمل آید.

ولی حدود 4 سال پیش به دلیل برخی رفتارهای شخصی و دیدگاه های خاص نسبت به خبرنگاران، مراسم این روز تبدیل به خیابان های بن بست یک طرفه ای شده که تنها افراد مورد علاقه خودشان را به آن راه می دهند.

این رویکرد غیر اخلاقی و تلخ پس از حادثه سقوط هواپیمای سی 130 حامل اصحاب رسانه ها رواج بیشتری یافت و موجب شد که جمع خانواده خبرنگاران را وارد دسته و گروه بندی های خاص کند.

نصب تابلوهای متعدد از یک خبرنگار جوان شبکه خبر در سطح خیابان های شمالی و مرکزی تهران، به خلاف روحیه جمعی تقدیر و تشکر از شهدای اصحاب رسانه، ویروس بدی است که این روزها تنها باعث دلخوری خانواده های بسیاری از خبرنگاران و شهدای اصحاب رسانه کشورمان شده است.

چنین رفتاری اگر با رویه فعلی وارد فضای گرامیداشت از شهدای دفاع مقدس شود، آن گاه باید فاتحه زنده کردن ارزشهای انسانی و کرامت شهدا را بخوانیم و شاهد مراسم های چشم و هم چشمی در قالب این رویداد فرهنگی و اجتماعی باشیم.

در میان مشخص نیست چرا دستگاه های فرهنگی مانند وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان ارتباطات اسلامی و صداوسیما در جهت تقدیر و تشکر از اصحاب رسانه و خبرنگاران بخش های مختلف، برنامه ریزی مدون و جمعی تدارک نمی بینند که این رویداد اجتماعی شکل و شمایل برنامه های فردی به خود گرفته و دریچه ای برای ورود رفتارهای غیرقابل توجیه باشد.

نگاهی به تاثیر فرهنگ اجتماعی را در چنین برنامه هایی می توان در نحوه تقدیر ژاپنی ها از سربازان کشته شده در جنگ جهانی دوم یا گرامیداشت کشته های جنگ جهانی در اروپا و حتی گرامیداشت جمعی شهدای دفاع مقدس کشورمان به خوبی لمس کرد که عامل گردهمایی های بیشتر مردم و نزدیکی قلبها به یکدیگر است تا دور شدن و دلخوری های متداول که این روزها گسترش پیدا کرده است.

جای امیدواری است که دستگاه های فرهنگی کشور به دور از سلیقه های سیاسی و تفکرات گروهی و جناحی در برگزاری چنین روزی موجب خرسندی بازماندگان شهدای اصحاب رسانه و تقدیر از فعالان عرصه خبر باشند

برحسب وظیفه انسانی.... یکشنبه 18 مرداد‌ماه سال 1388 ساعت 22:31

17مردادروزخبرنگار تبریک یاتسلیئت

--------------------------------------------------------------------------------

۱۶ مرداد ۱۳۸۸ ساعت ۱۴:۳۸
نویسنده: حجت صارمی
آدرس ایمیل: saremica@yahoo.co.uk
متن: به نام خدا امتی که در آن حق ضعیف از قوی بدون لکنت زبان گرفته نشود فاقد قداست و پاکی است. علی (ع) اما حقیقت چیست و حق کدام است؟ تشخیص حق از باطل آن طور که ادعا می شود کار آسانی نیست و به همین جهت پیامبر اسلام(ص) از همان ابتدا در زمان حیات خویش در شفاف ترین دوره ی تمامی تاریخ اسلام، در هم آمیختگی ظاهری حق و باطل را در آینده نزدیک پیش بینی کرده بود که عمار را مخاطب قرار داد: "تو با هر که باشی دلیل حقانیت اوست". در تاریخ معاصر نیز جویندگان راستی با همان دشواری روبرو هستند. قاتلین شهید صارمی که یازدهمین سالگرد شهادتش را پیش رو داریم چه کسانی هستند. می دانیم شهید صارمی به دست یهودیهان صهیونیست کشته نشد. مسحیان کاپیتالیست هم برای قتل خبرنگار ایرانی مستقر در مزار شریف برنامه ریزی نکرده بودند. پس چه کسانی و چه گونه افکاری حضور خبرنگاران و روزنامه نگاران در افغانستان آن روز را برای خود تهدید می دانستند، طالبان. کسانی که خود را پیرو راستین مکتب اسلام می پنداشتند. پس چرا می بایست یک روزنامه نگار ایرانی مسلمان هم کیش خود را در اوج مظلومیت به شهادت می رساندند. خبرنگار مگر دست آوردی جز دانایی برای جامعه اش در بر دارد؟ این چه محصولی است که از یک سو ارزش خون دادن دارد و از سویی دیگر خون ریختن؟ اکنون، به گواه متفکران و تئوریسین های راست و چپ، خودی و غیر خودی نظام جمهوری اسلامی با چالشی بی سابقه روبرو است. مسایل مربوط به انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و جریانات پس از آن، عملا" ملت ایران را به دو بخش تقسیم کرده است. در بین هر دو گروه چهره هایی دیده می شوند که به هیچ وجه در صداقت و تعهد ایشان نسبت به مردم، کشور و نظام نمی توان تردید داشت. و البته در بین هر دو گروه هم افرادی هستند که پیشینه ی قابل اعتمادی نزد مردم ندارند. پس امروز چه کسی می تواند عمار یاسر را در بلوایی که بر پاست شناسایی کند؟ تازه اگر چنین شود و عمار گونه ایی نیز پیدا شود، چه کسی می تواند مصادیق تشخیص خود را از گذرگاه بی مرز مغالطه و برهان به مرددان هر دو گروه برساند؟ مگر اینکه به کلام معصوم که در صدر آمد پناه جوییم و بیابیم چه کسانی قلدر مأبانه قدرتنمایی می کنند و دندانهای چه کسانی در دهان خورد می شود. چه کسانی تکیه به سر نیزه دارند و چه کسانی جز یا حسین گفتن سلاحی برای دفاع ندارند. کدام تصمیم سازی است که آدم کشان مسلح را آزاد و روزنامه نگاران آگاهی آفرین را در بند می سازد؟ 17مردادروزخبرنگار تبریک یاتسلیئت حجت صارمی پانزدهم مردادماه هشتادوهشت

شهدا وابسته به حزب وگروه وسازمان خا یکشنبه 18 مرداد‌ماه سال 1388 ساعت 22:52

ه مناسبت سالروز شهادت شهید صارمی؛
تصویر شهید صارمی بر دیوارهای جنوب تهران نقش بست
خبرگزاری فارس: نقاشی دیواری تصویر شهید محمود صارمی همزمان با سالروز شهادت وی و روز خبرنگار در منطقه 20 تهران پرده‌برداری شد.



به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران، عصر شنبه و همزمان با سالروز شهادت شهید خبرنگار محمود صارمی نقاشی دیواری تصویر وی در شهرری پرده‌برداری شد.
رئیس اداره زیباسازی منطقه 20 در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگار فارس در شهرری اظهار داشت: تصویر شهید محمود صارمی در ابعاد 250 متر مربع در میدان نماز و جنب پل روگذری که به نام این شهید وجود دارد طراحی شده است.
داوود دانشور با اشاره به نصب تندیس یادبود شهید صارمی در شهرری تصریح کرد: نصب تندیس این شهید نیز در برنامه‌های این منطقه قرار دارد و پس از طراحی این تندیس از سوی سازمان زیباسازی شهر تهران در کنار این پل نصب می‌شود.
محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در 17 مرداد ماه سال 1377 در شهر مزار شریف افغانستان به شهادت رسید.
................................................................
جناب آقای مرتضی حسنی
با سلام وعرض ارادت خاص
اینک... فرصت مغتنم دانستم
برحسب وظیفه انسانی از تلاش بی وقفه وبی ادعای شهردار محترم قالیباف عزیز وسایر همکاران وهمفکران وهماندیشان ایشان وخصوصا مشاوره شما برادر ارجمند که متاسفانه هنوز سعادت دیدن روی ماهتان نصیبم نشده از اینکه در راه خدمت گزاری به مردم وخصوصا درحفظ ترویج فرهنگ شهید وشهادت
بدون شعار قدم برمی دارید .اینجانب بعنوان بسیجی دیروز وبا افتخارو یک ایرانی مسلمان وایثارگر از دودمان سالهای دفاع مقدس وعضو خانواده شهدا از یکایک آن مجموعه وشما عزیزان سپاسگزاری می نمایم

گروه مشاوران شهر دوشنبه 26 مرداد‌ماه سال 1388 ساعت 23:34 http://shahrgroup.blogfa.com

آقا سلام روز خبرنگار مبارک

تاخیر ما را بپذیر

آقای حسنی اگر فرصت کردی لطفا اون لیست تلفن خبرگزاری هاو سایت های خبری را که قول دادید بفرستید

با سپاس

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد